De Bio Sac 200, een opbaringsmethode zonder koeling


bio sac 200, de natuurlijke en duurzame manier van opbaren. Antroposofische opbaringsmethode

Na een overlijden is het belangrijk dat een lichaam goed in conditie blijft tot de dag van de uitvaart. Om dit te bereiken werd in de meeste gevallen gekozen voor een koelplaat direct onder het lichaam of onder de kist. Echter werk ik sinds 2018 met een nieuwe opbaringsmethode. De Bio Sac 200, een stille manier om het lichaam in een goede conditie te houden waarbij de overledene niet ijskoud aanvoelt.

De Bio Sac 200 is een natuurlijke, biologische en duurzame manier van opbaren zonder gebruik te maken van een koeling. Met name tijdens een thuisopbaring is de Bio Sac 200 een mooie keuze. Het maakt geen brommend geluid en de werking ervan is niet afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

Wat is de Bio Sac 200 precies?

De Bio Sac 200 is een filter met twee hoofdbestanddelen; actieve koolstof en geïmpregneerde klei. De filters worden op de onderbuik op de droge, blote en gedesinfecteerde huid geplaatst, precies daar waar in ons lichaam de grootste organen zitten. Direct na het plaatsen van de filters, het liefst binnen 6 uur na overlijden, worden gassen en geuren opgenomen, waardoor het lichaam op natuurlijke wijze wordt geconserveerd. 

Het lichaam blijft op kamertemperatuur wat prettig aanvoelt voor de nabestaanden. Een ander voordeel is het duurzaamheidsaspect van de Bio Sac 200, de methode is volledig natuurlijk en zonder medische ingreep.

Bij een volwassene worden minimaal 2 filters op de onderbuik geplaatst, bij een baby of een kind is dit er 1. Hier zijn in Nederland duidelijke regels voor gemaakt. De hoeveelheid filters en het effect van deze filters is afhankelijk van het postuur van de overledene. Bij voorkeur moeten de filters zo snel mogelijk na een overlijden en de verzorging van de overledene worden geplaatst. Het overleden lichaam is en blijft een natuurlijk proces, elk lichaam reageert anders. Het doel van Bio Sac 200 is dat nabestaanden op de best mogelijke manier afscheid kunnen nemen.

Alle voordelen van de Bio Sac 200 op een rijtje;

  • Duurzaam en milieuvriendelijk
  • Stil en sereen
  • De overledene blijft op kamertemperatuur
  • Een blijvend natuurlijk aangezicht van de overledene
  • In veel gevallen lagere kosten

Bericht: Karen Admiraal
Datum: 1 augustus 2019
Betreft: Een natuurlijke manier van opbaren.
Tags: #groeneuitvaart #opbaren #opbaring #duurzaam #zonderkoeling #begraven #cremeren #antroposofisch #uitvaart