DIENSTEN

Begrafenisonderneming Buitengewoon afscheid richt zich op personen die accepteren dat ze gaan overlijden en hun afscheid zelf willen vormgeven. De voorbereiding hierop gebeurd vaak tijdens leven, waardoor de week van de uitvaart in rust wordt ervaren.

VOORBEREIDING

Een voorbereidingsgesprek met Buitengewoonafscheid is vrijblijvend en kosteloos.

Vaak voelt het ongepast, een uitvaart voorbereiden tijdens het leven. Omdat het praten over de uitvaart een stapje te ver voelt. Echter is het is juist goed om elkaar te leren kennen en de wensen alvast bespreekbaar te maken. Er komt namelijk zoveel op je af en er moet in korte tijd zoveel geregeld worden, dat het fijn is als bepaalde wensen al bekend zijn als het zover is. Ook creëert een voorgesprek een duidelijk overzicht. Een stukje houvast voor naasten.

Dat wat we besproken hebben werk ik uit en bewaren we samen. Ook ontvang je van mij een kostenbegroting naar aanleiding van de besproken wensen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Terminale en palliatieve zorg laatste levensfase

BIJ OVERLIJDEN

Neem vooral eerst de tijd die je nodig hebt.
Pas wanneer je er zelf aan toe bent, bel je de huisarts om het overlijden vast te laten stellen. De huisarts komt bij je langs en zal een verklaring van overlijden opstellen. Als de arts geweest is, dan kom ik. Je kunt me altijd bellen, ook ‘s nachts. Op het moment dat we telefonisch contact hebben bespreken we kort wat er op dat moment nodig is en spreken we af wanneer ik naar jullie toe kom.

HET AFSCHEID

Tijdens de week van de uitvaart zal ik je begeleiden en hebben we elke dag contact. Iedere dag maken we nieuwe keuzes die goed moeten voelen en dit doen we in alle rust. Alles hoeft nog niet direct besloten te worden en vastgelegd. We doen alles stapje voor stapje.

Hoe we de dagen tot de uitvaart beleven is verschillend, zie hier een opsomming van de meest gebruikelijke vorm.

Kaarsen, een bloem en een foto op een uitvaartkist. Alles mag en kan in de week van de uitvaart en vooral dat wat goed past.

Dag 1:              Gaat vaak over de laatste verzorging en de rouwkaart / advertentie.
Dag 2:              De rouwkaart gaat op de post en ik kom langs voor een controle.
Dag 3 en 4:     Kom ik langs voor een controle en bereiden we gezamenlijk de dag van het afscheid voor.
Dag 5 en 6:     Is de condoleance of de uitvaart. Passend in de sfeer van de overledene en de familie.

NAZORG

Twee weken na de uitvaart zien we elkaar nogmaals voor een nagesprek. In dit gesprek blikken we terug op de week van de uitvaart en informeer ik jullie over de mogelijkheden met betrekking tot het graf of de as. Ook nemen we in deze afspraak de eindfactuur door.

Een gesprek na de uitvaart, evalueren hoe het is gegaan is een dienst die begrafenisonderneming Buitengewoonafscheid aanbied.

De juiste keuzes maken in rust en met liefde.

– Karen Admiraal –