Het verschil in werkwijze en kosten tussen een grote en een kleine begrafenisonderneming

Vraag je je wel eens af of een uitvaart onder de streep nu goedkoper is bij een kleine, vakkundige uitvaartondernemer of bij die van grote uitvaartondernemers? 

Ik krijg die vraag regelmatig en ik weet zeker dat de bezoekers van mijn website vaak denken dat mijn diensten door mijn professionele en sfeervolle website wel duurder zullen zijn. Het antwoord is nee, mijn diensten zijn zeker niet duurder dan de meer standaard en onpersoonlijker diensten van de grote jongens. Mijn prijzen zijn eerlijk en transparant; de artikelen en diensten die ik inkoop voor een uitvaart, bereken ik 1 op 1 aan jou door.

 De bijkomende kosten zijn bij mij vele maler goedkoper.

1.

GEEN WINST OP KISTEN, KAARTEN EN KOFFIE&CAKE

Mijn begeleidingstarief is gemiddeld iets hoger dan die van de familiebedrijven of van de wat grotere uitvaartondernemingen. Een voordeel, mijn kosten maak ik vooraf bij het kennismakingsgesprek direct duidelijk; transparantie voor alles. De bijkomende kosten zoals een uitvaartkist, de rouwkaart en/of –advertentie, de afscheidslocatie enzovoorts kan ik tegen een veel lager tarief aanbieden dan de grote ondernemers waardoor de uiteindelijke kosten gelijk maar ook heel vaak lager uitkomen. 

De totale kosten van een uitvaart bestaan uit begeleidingskosten en bijkomende kosten. Mijn totaalfactuur is meestal lager dan de rekeningen die worden uitgegeven door grote uitvaartreuzen. Deze bedrijven hebben vaak vast personeel die, opdracht of niet, doorbetaald moet worden. 

De manier van kosten berekenen zoals ik dat als onafhankelijke, zelfstandige uitvaartondernemer doe, is redelijk nieuw in de uitvaartbranche en wordt niet altijd gewaardeerd door de grote uitvaartondernemers die met een tweede jas aan ook uitvaartverzekeraar zijn. De omzet van mijn bedrijf behaal ik enkel en alleen uit de begeleidingsuren die ik aanbied, niet uit de diensten die ik uitbesteed zoals bijvoorbeeld het huren van een uitvaartbus; de kosten van deze uitvaartbus breng ik zonder er zelf extra aan te verdienen bij jou in rekening. Zo ben en blijf ik onafhankelijk in elke keuze van familie en nabestaanden en wordt mijn aandacht en creativiteit niet beperkt of bepaald door een provisie. Hierdoor is mijn totaalfactuur vaak juist lager dan die van een grote uitvaartverzekeraar die ook uitvaartondernemer is. 

Kosten

2.

KEUZEVRIJHEID EN CREATIVITEIT

Persoonlijk vind ik dat de grootste winst voor jou als klant is, dat je keuzevrijheid hebt voor letterlijk alles. Ik heb geen eigen crematoriumlocatie met betaald personeel, eigen rouwauto’s of vaste bloemenleverancier omdat een samenwerkingsdeal beklonken is. Bij mij kunnen familie en vrienden deel uitmaken van de organisatie en vormgeving van de uitvaart, van het begin tot het einde. Hoe persoonlijk is dat? En het drukt op de kosten, laten we eerlijk zijn. Heel eerlijk gezegd gun ik iedereen een persoonlijk en liefdevol afscheid of de wensen nu groot of klein zijn. Want een zakelijke en gestandaardiseerde begeleiding is en blijft in mijn beleving niet passen in tijden van rouw en verlies. 

 Niet gebonden aan vaste leveranciers van producten of diensten en geen eigen ruimtes scheelt jou in de totaalkosten van de uitvaart.

3.

TIJD EN AANDACHT VOOR ELKE UITVAART

Tijd en aandacht zijn twee aspecten die sterk met elkaar verbonden zijn. Als eigenaar van Buitengewoon Afscheid neem ik niet meer dan 2 begeleidingen per week aan. Op deze manier ben ik er altijd om je vragen te beantwoorden en hebben we veel persoonlijk contact. Bij de uitvaartverzekeraars die ook uitvaartondernemen, is dit anders geregeld. Zij nemen veel meer begeleidingen per week aan. Het gevolg? Er is minder tijd en aandacht en tijdens de uitvaartweek krijg je mogelijk te maken met meerdere begeleiders en contactpersonen.

4.

FLEXIBILITEIT IN ALLES

Met flexibiliteit bedoel ik mijn onafhankelijkheid. Ik heb op geen enkele manier financieel eigenbelang in de keuzes die we tijdens de uitvaartweek maken. Ik ben niet gebonden aan vaste leveranciers, producten of diensten. Alle keuzes die we maken, maken we samen, zodat het een passend afscheid wordt in alle facetten. Mijn aanbod in diensten en ideetjes is juist door die onafhankelijkheid enorm en vele maler groter dan die van mijn grote collega-broers. 

Flexibel betekent voor mij ook dat je niet direct je antwoord of keuze klaar hoeft te hebben, ik heb er alle begrip voor wanneer je nog tijd nodig hebt. Ik beweeg mee in jouw/jullie ritme en wanneer de plannen halsoverkop anders moeten ook!

5.

PERSOONLIJKE AANDACHT VOOR JOU EN JOUW WENSEN

Wat ik heel leuk vind, is dat er steeds meer onafhankelijke en zelfstandige ondernemingen zoals de mijne opduiken. Net als bij geboortezorg en trouwen is een persoonlijke klik met de kraamverzorgster, weddingplanner en met mij als uitvaartbegeleider van het grootste belang. In een verdrietige een intensieve uitvaartweek wil je gehoord worden en weten en voelen dat de persoonlijke aandacht die je krijgt, oprecht is. 

 Organiseer een uitvaart vooral niet zoals het van je verwacht wordt, maar kies voor wat bij het geleefde leven past!

DE VOORDELEN OP EEN RIJTJE

  • Keuzevrijheid en groot aanbod van diensten en producten, groot netwerk aan professionals
  • Eerlijke prijzen, vooraf bespreken we de kosten naar aanleiding van de wensen
  • Tijd en persoonlijke aandacht
  • Tijdens de uitvaartweek ben en blijf ik je begeleider
  • 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar
  • Geen provisie
  • Geen extra loonkosten, alleen een uurloon van €88

 Afscheid nemen kun je maar één keer goed doen en ik wil dat je dit als perfect ervaart.