KINDERUITVAARTEN

Jullie kind verdient een mooi en liefdevol afscheid.

 

Het ergste wat je als ouder kan overkomen is het verliezen van je kind en op dat moment wordt je ook geconfronteerd met het organiseren van een afscheid. Graag help ik jullie tijdens deze verdrietige dagen en maken we hier samen een mooi en liefdevol afscheid van, want dat verdient jullie kind(je).

In Berlijn (Duitsland) mocht ik vele ouders begeleiden nadat zij hun kind hadden verloren. Niet alleen als het kind al wat ouder was, maar ook wanneer het was overleden tijdens de zwangerschap of vlak na de geboorte. Het enige dat je nog kan doen als ouder is jullie kindje wat met liefde is gekomen ook met liefde tot het einde begeleiden. Jullie maken als ouders de keuze die recht doet aan het leven van jullie kindje.

Zie hieronder wat voorbeelden van diensten, producten of ideeën die kunnen bijdragen aan een mooi afscheid. Omdat de keuzes maar één keer gemaakt kunnen worden breng ik jullie graag met hen in contact.

INKLEUREN

Gezamelijk de Nana kist van Beerenberg inkleuren is een vriendelijke manier om het thema bespreekbaar te maken.

STICKERS

Beerenberg heeft afscheidsstickers voor op de kist, elk ontwerp is mogelijk.


MANDJES

Mand Waterhyacint van Henk Boerland. De bekleding kan worden aangepast op wens door Sterrenkindjes.


BABYMOBIEL

Een babymobiel zelf maken en ophangen kan een mooi beeld zijn tijdens de opbaring of dag van het afscheid.

NAAMSLINGERS

De overgrootoma van Stichting Félice maakt prachtige naamslingers.


DRAAGMAND

Janine van Sterrenkindje maakt prachtige draagmanden.

LIEFDEVOL TOEDEKKEN

Het Hemel-bedje is incl. een mooi zacht dekentje. Je kunt ook altijd eigen stoffen/knuffels meegeven.IN EEN BOOMSTAM

Nana Boomstam van Beerenberg voor een liefdevol omhulsel.

VOOR EEN ENGEL

Nana kistje met vleugels van Beerenberg


BELLENBLAZEN

Tijdens het afscheid bellenblazen en in de bel een wens stoppen.


ROND EN VEILIG

Nana Rond van Beerenberg

WILGENMANDJE

Wilgenmandje van Beerenberg, is ook mogelijk met persoonlijke opdruk of als blanco versie.

VOORLEZEN

Iets voorlezen tijdens het afscheid is altijd mooi. Denk aan het boek Derk Das blijft altijd bij ons van Susan Varley.

VOORLEZEN

Of een verhaal uit het boek Dood Gewoon van Bette Westera

Bij het overlijden van een kindje moet je ineens een aaneenschakeling van keuzes maken. Belangrijke keuzes die maar één keer gemaakt kunnen worden. Ik adviseer je daarbij alles te doen wat goed voelt, troost geeft en passend aanvoelt. In rust en met liefde, voor jullie zelf en voor het kindje.

Wil je thuis van je kindje afscheid nemen?

 

Er zijn verschillende manieren van thuisopbaren, graag som ik ze hier op:

Een baby en foetus thuisopbaring:

  • Koeling: Buitengewoonafscheid maakt gebruikt van een koeling die speciaal is ontwikkeld voor baby's. Dit kan onder het kindje in het wiegje, mandje of kistje worden gelegd. Het voordeel van deze optie is dat er geen omkijk naar is, de koeling wordt door mij aangesloten en opgeruimd.
  • Koelelementen: dit zijn elementen die je zelf kunt aanschaffen in verschillende formaten en onder het kindje worden gelegd. De koelelementen moeten om de 3 a 4 uur vervangen worden. Iets wat sommige ouders absoluut niet erg vinden, op deze manier kunnen ze nog voor hun kindje zorgen.
  • Watermethode: Wanneer jullie kindje in het eerste en tweede trimester van de zwangerschap is overleden dan is dit een mooie en goede opbaringsmethode. Net zoals het (vrucht)water, leg je met de watermethode het kindje in het water. Met deze methode treedt er geen verkleuring op en neemt het kindje een natuurlijke houding aan, de foetushouding. Het kindje kan uit het water genomen worden om te worden vastgehouden en geknuffeld.

Een kinder en jongeren thuisopbaring:

  • Bio Sac 200: een natuurlijke opbaringsmethode waarbij het kindje niet gekoeld wordt. De Bio Sac is een filter met actieve koolstof en klei die op de buik wordt gelegd. De filter zorgt, net zoals de koeling, dat het veranderingsproces wordt vertraagd. Een opbaringsmethode waar ik veel ervaring mee heb en veel ouders tevreden over zijn. Dit heeft vooral te maken met de aanraakbaarheid, het kindje voelt niet koud aan.
  • Graszoden:  een natuurlijke en duurzame opbaringsmethode waarbij het kind niet gekoeld wordt. Gras heeft een verkoelend effect, lees op de pagina duurzame crematie of begrafenis hier meer over.
  • Koeling: Buitengewoonafscheid maakt gebruikt van een speciale kist of bed koeling die is ontwikkeld voor kinderen. Het voordeel van deze optie is dat er geen omkijken naar is, de koeling wordt door mij aangesloten en opgeruimd.

Wil je een klein en intiem afscheid voor jullie kind en/of de uitvaart zo veel als mogelijk zelf organiseren? 

Tijdens een vrijblijvend en kosteloos voorgesprek bespreken we jullie wensen. Waar hebben jullie mij bij nodig en wat doen jullie graag zelf? Sommige families willen veel zelf organiseren, ik ondersteun dan alleen daar waar nodig is, bij de praktische en wat ingewikkeldere zaken. Na aanleiding van dit kennismakingsgesprek maak ik een kostenbegroting op. Wanneer tijdens de week van de uitvaart blijkt dat mijn hulp toch meer gewenst is kan dat natuurlijk altijd nog.

Wil je een groot afscheid op een bijzondere en fijne locatie met veel mensen? En door mij zoveel als mogelijk ontzorgt worden?

Bij een grote kinderuitvaart hanteer ik een begeleidingstarief van €1975.  Ik ben dan ongeveer 30 uur voor jullie aan het werk. Zie het kopje 'Kosten' wat allemaal in het begeleidingstarief zit.

Kosten