KINDER -EN BABYUITVAART

Afscheid nemen van een kindje is een van de moeilijkste dingen die er is. Stichting Felice hebt ouders na een miskraam en stilgeboren kindje. Begrafenis onderneming Buitengewoonafscheid is gespecialiseerd in het begeleiden van ouders bij een verlies.

Jullie kind verdient een mooi en liefdevol afscheid.

Het ergste wat je als ouder kan overkomen is het verliezen van je kind en op dat moment wordt je ook geconfronteerd met het organiseren van een afscheid. Graag help ik jullie tijdens deze verdrietige dagen en maken we hier samen een mooi en liefdevol afscheid van, want dat verdient jullie kind(je).

In Berlijn (Duitsland) mocht ik vele ouders begeleiden nadat zij hun kind hadden verloren. Niet alleen als het kind al wat ouder was, maar ook wanneer het was overleden tijdens de zwangerschap of vlak na de geboorte. Het enige dat je nog kan doen als ouder is jullie kindje wat met liefde is gekomen ook met liefde tot het einde begeleiden. Jullie maken als ouders de keuze die recht doet aan het leven van jullie kindje.

Zie hieronder wat voorbeelden van diensten, producten of ideeën die kunnen bijdragen aan een mooi afscheid. Omdat de keuzes maar één keer gemaakt kunnen worden breng ik jullie graag met hen in contact.

Tips en inspiratie voor een uitvaartkist voor een baby - Buitengewoonafscheid

BEERENBERG | Nana met engelen vleugels

Bijzondere kinder uitvaartkist | tips en inspiratie van uitvaartonderneming Buitengewoonafscheid

BEERENBERG | In een boomstam

Er zijn veel creatieve mogelijkheden bij uitvaartkist voor kinderen. Tips en inspiratie van uitvaartbegeleiding Buitengewoonafscheid.

BEERENBERG | Persoonlijke stickers

Uitvaartkinder kisten | tips en inspiratie van Buitengewoonafscheid

BEERENBERG | kleurplaat kinderuitvaartkist

Bellen blazen tijdens een uitvaart? | tips en inspiratie van uitvaartonderneming Buitengewoonafscheid
Bellenblazen | Wensen meegeven in een bel
Uitvaart foto roze

Stichting Félice | Namenslinger

Hart van hout, houten hartje als uitvaartkistje voor baby na overlijden | begrafenisonderneming Buitengewoonafscheid

Arnaldo Lopez | Hart van Hout

De mandjes van Sterrenkindje | open/gesloten manden, wikkeldoekjes en kleding met stof naar eigen keuze

Bijzonder uitvaartkistje voor kinderen - uitvaartonderneming Buitengewoonafscheid

Hemel-Bedje | Liefdevol toedekken

Mooie kinder uitvaartmandjes - Buitengewoonafscheid

Henk Boerland | Waterhyacint mandjes

Uitvaart tips voorlezen uit een kinderboek over de dood en sterfelijkheid. Dood Gewoon - Buitengewoonafscheid

Bette Westera | Dood Gewoon

Bij het overlijden van een kindje moet je ineens een aaneenschakeling van keuzes maken. Belangrijke keuzes die maar één keer gemaakt kunnen worden. Ik adviseer je daarbij alles te doen wat goed voelt, troost geeft en passend aanvoelt. In rust en met liefde, voor jullie zelf en voor het kindje.

Wil je thuis van je kindje afscheid nemen?

Er zijn verschillende manieren om je kindje thuis te kunnen hebben, graag som ik ze hier op:

Wanneer het overlijden tijdens de zwangerschap plaatsvindt:

  • Koeling: Buitengewoonafscheid maakt gebruikt van een koeling die speciaal is ontwikkeld voor baby’s. Dit kan onder het kindje in het wiegje, mandje of kistje worden gelegd. Het voordeel van deze optie is dat er geen omkijk naar is, de koeling wordt door mij aangesloten en opgeruimd.
  • Koelelementen: dit zijn elementen die je zelf kunt aanschaffen in verschillende formaten en onder het kindje worden gelegd. De koelelementen moeten om de 3 a 4 uur vervangen worden. Iets wat sommige ouders absoluut niet erg vinden, op deze manier kunnen ze nog voor hun kindje zorgen.
  • Watermethode: Wanneer jullie kindje in het eerste en tweede trimester van de zwangerschap is overleden dan is dit een mooie en goede opbaringsmethode. Net zoals het (vrucht)water, leg je met de watermethode het kindje in het water. Met deze methode treedt er geen verkleuring op en neemt het kindje een natuurlijke houding aan, de foetushouding. Het kindje kan uit het water genomen worden om te worden vastgehouden en geknuffeld.

Bij een voldragen baby, kind of jongere

  • Bio Sac 200: een natuurlijke methode waarbij het kindje niet gekoeld wordt. De Bio Sac is een filter met actieve koolstof en klei die op de buik wordt gelegd. De filter zorgt, net zoals de koeling, dat het veranderingsproces wordt vertraagd. Een methode waar ik veel ervaring mee heb en veel ouders tevreden over zijn. Dit heeft vooral te maken met de aanraakbaarheid, het kind(je) voelt niet koud aan.
  • Graszoden: een natuurlijke en duurzame opbaringsmethode waarbij het kind niet gekoeld wordt. Gras heeft een verkoelend effect, lees op de pagina duurzame crematie of begrafenis hier meer over.
  • Koeling: Buitengewoonafscheid maakt gebruikt van een speciale kist of bed koeling die is ontwikkeld voor kinderen. Het voordeel van deze optie is dat er geen omkijken naar is, de koeling wordt door mij aangesloten en opgeruimd. Jullie kindje zal bij deze methode wel koud aanvoelen.

Wil je een klein en intiem afscheid voor jullie kind en/of de uitvaart zo veel als mogelijk zelf organiseren? 

Tijdens een vrijblijvend voorgesprek bespreken we jullie wensen. Waar hebben jullie mij bij nodig en wat doen jullie graag zelf? Sommige families willen veel zelf organiseren, ik ondersteun dan alleen daar waar nodig is, bij de praktische en wat ingewikkeldere zaken. Na aanleiding van dit kennismakingsgesprek maak ik een kostenbegroting op. Wanneer tijdens de week van de uitvaart blijkt dat mijn hulp toch meer gewenst is kan dat natuurlijk altijd nog.

Wil je een groot afscheid op een bijzondere en fijne locatie met veel mensen? En door mij zoveel als mogelijk ontzorgt worden?

Bij een baby/kinderuitvaart hanteer ik een vast starttarief wat is gebaseerd op mijn uurtarief van €80 euro. De totaal kosten van een uitvaart variëren gemiddeld tussen de €3000 – €9000.

Contact