Natuurbegraven bij natuurbegraafplaats De Utrecht

Natuurbegraafplaats De Utrecht in Esbeek, Brabant staat garant voor een 100% duurzame uitvaart. Voor deze begraafplaats geldt dat het begraven zelf niet het hoofddoel is. De begraafplaats is er om bestaande of nieuwe natuur te verbeteren of te ontwikkelen. 

Wanneer je tijdens je leven bewust kiest voor de natuur, het milieu en de toekomst, dan wil je dit ook graag bij een uitvaart terugzien. Daarom besteedt Karen zoveel mogelijk aandacht aan duurzaamheid bij de verschillende keuzes voor een uitvaart. Wil je naast een natuurbegrafenis ook de focus leggen op andere duurzame keuzes? Zoals duurzaam drukwerk, een milieuvriendelijke uitvaartkist of groen vervoer? Lees dan hier meerdere tips voor een dier- en milieuvriendelijke uitvaart. 

Duurzame uitvaart

Natuurbegraafplaats De Utrecht in Hilvarenbeek, Brabant

Voor eeuwig verbonden in, voor en met de natuur

Natuurbegraafplaats De Utrecht ligt in Brabant, vlakbij Tilburg in het plaatsje Esbeek. De natuurbegraafplaats is zo mooi en sereen, dat hier regelmatig ook duurzame uitvaartceremonies worden gehouden, voorafgaand aan de ter aarde bestelling. Het heeft twee natuurtheaters, maar een buitenceremonie vlak naast de laatste rustplaats is ook mogelijk. Sinds kort er ook gebruik worden gemaakt van het intieme afscheidspaviljoen gemaakt van hout uit eigen bos. 

Voordelen van natuurbegraafplaats De Utrecht

Nederland heeft rond de 14 natuurbegraafplaatsen waar in de natuur begraven worden centraal staat. De meeste natuurbegraafplaatsen hanteren een traditionele begraafcultuur met een natuurlijke uitstraling. De Utrecht gaat een stapje verder en heeft een een aantal onderscheidende voordelen.

1.

“Begraven worden zoals de natuur verdient”. Op deze begraafplaats staat de natuur in alle seizoenen centraal in alle handelingen die op de begraafplaats worden verricht. De mens voelt zich hier onderdeel van deze natuur. In het broedseizoen bijvoorbeeld, mogen alleen de verharde wegen gebruikt worden.

2.

Milieuvriendelijk, van productiebos tot hoogwaardig natuurbos. Met deze ingreep zijn de ecologie en de versterking van de soortenrijkdom in het gebied op gang gebracht en is de basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van de natuur. Een kist, urn of wade? Alle materialen moeten natuurlijk en afbreekbaar zijn. 

3.

Een royale afstand tussen de graven waardoor de plek er een kan zijn van bezinning, troost en inspiratie. Een echte rustplek.

4.

De ontvangst door de eigenaresse Joyce Sengers en haar team van begraafplaats De Utrecht is heel bijzonder, heel hartelijk. Het bezoeken van deze natuurbegraafplaats is daarom zeer troostrijk. Een dierkunidig ingenieur en ecoloog, boswachters en gidsen zorgen hier met hart en ziel voor Moeder Natuur. 

5.

Honden zijn tijdens een bezoek op De Utrecht ook welkom (een p.p.). Er is zelfs een boskamer waar personen met hun huisdier begraven mogen worden. Wat een troost voor veel mensen die gek zijn op hun huisdier.  

Heb je vragen over deze bijzondere laatste rustplaats voor mens en dier? Karen neemt je mee door al je vragen heen tijdens een fijne wandeling en een vrijblijvend voorgesprek.

 Voorbereiding

Haar honden waren haar alles. Haar maatjes. Haar liefde.

Ze kreeg bij vertrek vanuit haar thuis zelfs een erehaag van honden met hun baasjes. Ze kende namelijk iedere hond uit de buurt.

En ooit..Dan komt haar hond bij haar te liggen.

Is dat niet prachtig?

– Karen Admiraal –


Natuurbegraafplaatsen Nederland

Een eeuwig beschermend natuurgebied waar een geliefde overledene voor altijd kan blijven. Waar je een bezoek kunt combineren met een fijne boswandeling of fietstocht. Waar je geen zorgen over en kosten hebt aan de grafbedekking, want op een natuurbegraafplaats is een grafmonument niet toegestaan; de natuur zorgt op een natuurbegraafplaats voor een mooie creatie. Vaak is een houten naamschijf wel toegestaan. 

Reserveren?

Het is mogelijk  – en zelfs zeer verstandig om bij leven en het liefst in goede gezondheid – een plek op een natuurbegraafplaats te reserveren, wist je dat? Ga samen met familie of goede vrienden alvast een natuurbegraafplaats bij jou in de buurt bekijken en beleven. 

Karen gaat graag met je mee om je te adviseren en te inspireren. 

Een natuurgraf koop je voor de eeuwigheid. De kosten zijn vooraf bekend en kun je ook zelf bij leven betalen. De nabestaanden worden hiermee ontzorgt van keuzes en kosten. 

Contact


Tarieven natuurbegraafplaats De Utrecht

Natuurbegraven? Geen zorgen voor nabestaanden. Persoonlijke invulling. Natuurbehoud.

De kosten voor een graf op een natuurbegraafplaats kunnen per locatie verschillen. Hierbij de tarieven van natuurbegraafplaats De Utrecht.

De andere uitvaartkosten
Graf voor één lichaam€ 4100,-
Graf voor twee lichamen€ 7500,-
Graf voor crematie-as€ 2.250,-
Gedenkplek voor crematie-as€ 1.000,-
Strooiplek voor crematie-as€ 350,-
Begraafkosten lichaam€ 650,- per begraving
Begraafkosten crematie-as€ 250,- per begraving
Herinneringsboom € 350,-