OVER KAREN

Begrafenisondernemer Karen Admiraal van Buitengewoonafscheid

Karen Admiraal – der Kinderen ⎢ eigenaar Buitengewoon Afscheid

Een buitengewoon afscheid, want elk mens is uniek. De families die voor Buitengewoon Afscheid kiezen staan open voor creativiteit, willen zich laten inspireren en hebben veel eigen invulling.

Het begon allemaal in Berlijn, mijn tweede thuis. Met 22 jaar stapte ik al in het vak en deed ik een hoop ervaring op bij kleine en vernieuwende ondernemingen binnen de uitvaartbranche. Een kostbare ervaring die mij deed beseffen dat ik bijzondere uitvaarten wil begeleiden. Nu 10 jaar later en vele uitvaarten verder ervaar ik het telkens weer als een voorrecht dat ik mensen mag bijstaan in één van de moeilijkste periode van hun leven.

Met Buitengewoon Afscheid maak ik het de families mogelijk afscheid te nemen op een unieke manier, in een sfeer die past bij de overledene, de familie en vrienden. Hierbij vertrouw ik op mijn gevoel en opper ik ideeën die in eerste instantie misschien wat ongewoon zijn. Mijn ervaring is dat deze mogelijkheden tot hele bijzondere en intieme uitvaarten leiden. Tijdens de begeleiding ben ik zorgzaam, transparant, duurzaam en creatief.

Waarom ik als 22 jarige startte in de uitvaartbranche en waarom ik hierin zo gedreven ben? Vanaf mijn kind zijn af heb ik te maken gehad met rouw en verlies. De dood werd bij mij thuis al vroeg besproken omdat een directe dierbare het leven toentertijd niet meer mooi vond. Mijn ouders scheidden, een plotselinge verhuizing, en het telkens weer slapen in een ander bed. Het heeft ervoor gezorgd dat ik harde overgangen, transformatieprocessen van geluk, compleet zijn en liefde naar verdriet, eenzaamheid en pijn goed begrijp en herken. Het heeft er daarnaast voor gezorgd dat ik extra kan genieten van mijn leven, de liefde en geluk en dagelijks dankbaar ben dat ik mensen mag helpen bij een verlies. 

Mijn opleiding op de kunstacademie en mijn coaching achtergrond is terug te zien in mijn werk als uitvaartbegeleider. Ik ben ervan overtuigd dat het samen organiseren van een persoonlijke uitvaart bijdraagt aan een goede start van de rouwverwerking. Het gezamenlijk vormgeven aan het afscheid is voor mij essentieel, en visie op zich. Weet je niet goed wat je wilt? Ik inspireer je graag!

De kennis die ik heb als coach is terug te zien in mijn gesprekken binnen terminale situaties en complexe (gezins-) situaties. Zo lukt het mij lucht te brengen in de zwaarte van het onderwerp en rust en overzicht te geven in de emotionele chaos.

Wat anderen over mij zeggen:
Gepassioneerd over uitvaart
Creatief
Dankbaar en vrolijk
Perfectionistisch
Zorgzaam en zacht

Neem contact met mij op.

CONTACT

Karen haar uitvaartonderneming is vernieuwend, eigen, informeel, stijlvol en betrokken. 

TEAM