RECENSIES

Review Buitengewoonafscheid

Karen heeft ons de dagen na de dood van onze vader liefdevol en persoonlijk begeleid. Ze voelde goed aan welke sfeer voor ons belangrijk was en betrok ons in elke stap die gemaakt moest worden. Het resultaat was een eerlijk en oprecht afscheid, van ons en door ons. Nogmaals dank hiervoor.

– Familie van Haven


Karen Admiraal is een vriendelijke, zachte vrouw die open staat voor het leven en een ieder die daarin verschijnt. Tijdens haar ondersteuning in het afscheidsproces van onze overleden vader, Eersel 2016, heeft ze ons de ruimte gegeven voor het aandragen van eigen initiatieven. Ze was niet alleen het luisterende oor, maar ze dacht ook met ons mee en droeg voorstellen aan. Door de juiste vragen te stellen vanuit een ander perspectief kwamen wij als familie erg tot rust in de noch korte en stressvolle dagen voor de uitvaart. Iets wat wij dan ook nooit zullen vergeten is dat zij na het moment van overlijden aan ons vroeg of wij al een kaarsje hadden gebrand, om even een minuut tot ons te nemen wie wij hadden losgelaten. Het tonen van zoveel respect, het moment kunnen zien zoals het nu is en het accepteren van de emoties die daarbij horen getuigd van een krachtige zelfbewustheid als professional. De rol van Karen Admiraal binnen het afscheidsproces resulteerde uiteindelijk in een prachtige persoonlijke afscheidsdienst die mijn vader ten voeten uit heeft neergezet. Karen, nogmaals onze grote dank voor dit bijzondere afscheid!

– BRITT


We were lucky that we met Karen in a challenging time. She supported us very lovingly and helped us to say goodbye in way we could not have imagined. She accompanied us, helped us, guided us were we needed it, and respected our ways were it was important to us. With a lot of sensitivity and warmth she helped us to create a loving and individual burial that suited us and touched us deeply. Karen became a friend, that we will always treasure. Dear Karen, thank you for your great

– KRISTINA


Karen is bescheiden, lief en daadkrachtig tegelijk. Ze heeft natuurlijk overwicht en is ontzettend warm en liefdevol. Zelfs in de kleinste dingen weet zij het verschil te maken. Liefdevol de hand van mijn vader masseren bij thuisopbaring, zodat zijn hand voor mijn moeder zachter zou voelen. En ondertussen vol liefde en zachtheid samenzijn met mijn moeder. Op de achtergrond waar mogelijk en daadkrachtig als nodig. Ze is oordeelloos en voelt alles perfect aan. Ze heeft al ruim 250 families mogen begeleiden en dat merk je aan alles. Ze is heel erg ervaren en professioneel. Maar toch voelt het zo eigen; alsof het voor haar ook de eerste keer is dat ze een afscheid begeleidt. We hadden nooit gedacht dat de dag van de uitvaart zo mooi zou kunnen worden. Karen heeft voor ons heel veel betekend in deze verdrietige periode van afscheid nemen.

Toen mijn vader overleed ben ik zelf gaan kijken welke uitvaartbegeleider het beste bij ons gezin zou passen. Vanuit Daglief werk ik samen met heel veel fijne mensen uit het vak. We hebben met elkaar voor Karen gekozen van Buitengewoon Afscheid.

– MURIEL


Niets bleek onmogelijk voor het afscheid van mijn man. Karen stelde ons de juiste vragen waarna prachtige ideeën en fantasieën bij ons ontstonden. Alles werd door Karen gerealiseerd in een vooral mooi afscheid, niks was haar te veel. Als ik terugdenk aan de week van de uitvaart dan is dit in zoveel rust, in liefde en met aandacht gerealiseerd. Ook dat wij de ceremonie en begrafenis fotografisch hebben laten vastleggen door een uitvaartfotograaf was een tip waarvoor ik Karen ontzettend dankbaar ben. Het mooie fotoalbum sla ik nog met regelmaat open, het helpt mij en mijn kinderen in ons verwerkingsproces. Ik wens iedereen in deze verdrietige periode z’n liefdevolle begeleiding toe die wij van Karen hebben gehad.

– LYDIA


Gelukkig kwamen we in contact met Karen. Door haar ideeën en liefde voor het vak heeft zij er voor gezorgd dat de weg naar de uitvaart en de uitvaart zelf, tot in de puntjes verzorgd was. Zij is goed op de hoogte wat allemaal mag en kan tijdens een uitvaart. Hier hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt.

– AGNES


Het afscheid van mijn tante was prachtig.. Karen heeft ons met zoveel rust, openheid, integriteit, warmte, liefde en creativiteit, bijgestaan.. Karen heeft een hele verfrissende zienswijze richting de dood.., die mij persoonlijk erg aanspreekt.. Uiteraard was het een hele verdrietige periode, maar zeer zeker ook een hele bijzondere.., die ik niet snel zal vergeten.. Heel veel dank Karen voor alles.. Lieve groet,

– PATTY


Karen Admiraal heeft bij ons een thuisopbaring verzorgd. Ik was onder de indruk hoe zij met een onuitputtelijke hoeveelheid warmte, liefde en aandacht te werk gaat, terwijl ze tegelijkertijd zeer nauwkeurig en professioneel alles tot in de puntjes regelt. Ik was volledig ontzorgd en dat was precies wat ik nodig had in een week waarin de emoties hoog opliepen.

-LOUISE


Karen kan zich geweldig verplaatsen in de familie en in de overledene. Ze denkt heel goed mee, denkt vooruit, is bescheiden maar ook daadkrachtig. Ze heeft ook veel kennis van andere dan de gebruikelijke mogelijkheden. Verder kan ze ook meedenken om de kosten laag te houden. Maar het allerbelangrijkste is, als ze bij ons was dan voelde ze niet als een vreemde, maar als een van ons. Ik had me geen betere begeleiding kunnen voorstellen

– AMBER


Ik heb Karen leren kennen als een zeer betrokken, zorgzame en integere vrouw. Met haar creativiteit, oog voor details en jouw uniciteit geeft zij ruimte aan een afscheid dat zowel troostend, voedend als helend is; een buitengewoon waardevol afscheid!

– WILLY


Onverwachts kwam ik in contact met Karen. Ik verloor een dierbare vriendin en om haar partner bij te staan ben ik op de dag van overlijden direct naar ze toe gegaan voor steun.
Karen informeerde dat onze vriendin nog moest worden klaargemaakt voor haar reis. Tijdens de laatste verzorging (waarbij ik hielp) stond Karen ons heel integer bij.
Ze was erbij aanwezig, maar zeker niet op de voorgrond. En als ze even dacht dat wij het niet meer wisten, hoe nu verder, dan was ze er en wees ons de weg. Ik heb dat ervaren als een enorme steun! Het was voor mij de eerste keer dat ik hielp om iemand voor haar laatste reis klaar te maken. Ik heb ook altijd het idee gehad dat ik dat niet zou kunnen….En als ze het hadden gevraagd weet ik niet of ik “ja” had gezegd. Maar door de aanwijzingen en de aanwezigheid van Karen was het een gebeurtenis die eigenlijk heel mooi was. Ik ben blij dat ik er bij ben geweest en heb dit als een heel dierbaar moment ervaren. En dat is zeker door de aanwezigheid van Karen geweest.

– MARINA


Wij hebben in 2018 afscheid moeten nemen van onze pappa. Juist door de vrijblijvende ideeën en tips van Karen Admiraal hebben we dit afscheid als heel verzachtend en troostend ervaren. Mooie keuzes voor een geweldige buitenlocatie, een kleurrijke kist en het zelf vervoeren van onze allerliefste vader naar huis staan in ons geheugen gegrift. De weg naar het allerlaatste afscheid was het meest troostgevend; alle dochters, echtgenoten en kleinkinderen én pappa samen in een mooie bus. Samen tot het laatste moment. Wat een herinnering. Daarbij de 24/7 beschikbaarheid en de rustige, informele uitstraling van Karen, wat een rust heeft dat gegeven. We zijn haar eeuwig dankbaar.

– PAULINE