RECENSIES

Karen heeft ons de dagen na de dood van onze vader liefdevol en persoonlijk begeleid. Ze voelde goed aan welke sfeer voor ons belangrijk was en betrok ons in elke stap die gemaakt moest worden. Het resultaat was een eerlijk en oprecht afscheid, van ons en door ons. Nogmaals dank hiervoor.

– Familie van Haven


Karen Admiraal is een vriendelijke, zachte vrouw die open staat voor het leven en een ieder die daarin verschijnt. Tijdens haar ondersteuning in het afscheidsproces van onze overleden vader, Eersel 2016, heeft ze ons de ruimte gegeven voor het aandragen van eigen initiatieven. Ze was niet alleen het luisterende oor, maar ze dacht ook met ons mee en droeg voorstellen aan. Door de juiste vragen te stellen vanuit een ander perspectief kwamen wij als familie erg tot rust in de noch korte en stressvolle dagen voor de uitvaart. Iets wat wij dan ook nooit zullen vergeten is dat zij na het moment van overlijden aan ons vroeg of wij al een kaarsje hadden gebrand, om even een minuut tot ons te nemen wie wij hadden losgelaten. Het tonen van zoveel respect, het moment kunnen zien zoals het nu is en het accepteren van de emoties die daarbij horen getuigd van een krachtige zelfbewustheid als professional. De rol van Karen Admiraal binnen het afscheidsproces resulteerde uiteindelijk in een prachtige persoonlijke afscheidsdienst die mijn vader ten voeten uit heeft neergezet. Karen, nogmaals onze grote dank voor dit bijzondere afscheid!

– BRITT ROELSE


We were lucky that we met Karen in a challenging time. She supported us very lovingly and helped us to say goodbye in way we could not have imagined. She accompanied us, helped us, guided us were we needed it, and respected our ways were it was important to us. With a lot of sensitivity and warmth she helped us to create a loving and individual burial that suited us and touched us deeply. Karen became a friend, that we will always treasure. Dear Karen, thank you for your great

– KRISTINA


Karen is bescheiden, lief en daadkrachtig tegelijk. Ze heeft natuurlijk overwicht en is ontzettend warm en liefdevol. Zelfs in de kleinste dingen weet zij het verschil te maken. Liefdevol de hand van mijn vader masseren bij thuisopbaring, zodat zijn hand voor mijn moeder zachter zou voelen. En ondertussen vol liefde en zachtheid samenzijn met mijn moeder. Op de achtergrond waar mogelijk en daadkrachtig als nodig. Ze is oordeelloos en voelt alles perfect aan. Ze heeft al ruim 250 families mogen begeleiden en dat merk je aan alles. Ze is heel erg ervaren en professioneel. Maar toch voelt het zo eigen; alsof het voor haar ook de eerste keer is dat ze een afscheid begeleidt. We hadden nooit gedacht dat de dag van de uitvaart zo mooi zou kunnen worden. Karen heeft voor ons heel veel betekend in deze verdrietige periode van afscheid nemen.

Toen mijn vader overleed ben ik zelf gaan kijken welke uitvaartbegeleider het beste bij ons gezin zou passen. Vanuit Daglief werk ik samen met heel veel fijne mensen uit het vak. We hebben met elkaar voor Karen gekozen van Buitengewoon Afscheid.

– MURIEL


Niets bleek onmogelijk voor het afscheid van mijn man. Karen stelde ons de juiste vragen waarna prachtige ideeën en fantasieën bij ons ontstonden. Alles werd door Karen gerealiseerd in een vooral mooi afscheid, niks was haar te veel. Als ik terugdenk aan de week van de uitvaart dan is dit in zoveel rust, in liefde en met aandacht gerealiseerd. Ook dat wij de ceremonie en begrafenis fotografisch hebben laten vastleggen door een uitvaartfotograaf was een tip waarvoor ik Karen ontzettend dankbaar ben. Het mooie fotoalbum sla ik nog met regelmaat open, het helpt mij en mijn kinderen in ons verwerkingsproces. Ik wens iedereen in deze verdrietige periode z’n liefdevolle begeleiding toe die wij van Karen hebben gehad.

– LYDIA


Karen Admiraal van Buitengewoon Afscheid heeft met mijn oudste zus samen, het afscheid voorbereid en na overlijden van mijn zus met ons -zussen, broer en vriendin- de uiteindelijke keuzes gemaakt met name voor de viering.
Karen Admiraal kan dat goed, spreken met degene die gaat overlijden en de familie. Ze luistert goed, liefdevol en met aandacht, ze is de rust zelve, bruist van de ideeën, maar wil eerst uitzoeken wat mensen zelf willen.
Ze is een mensen-mens en haar beroep is haar door haar achtergrond en opleiding op het lijf geschreven. Ze is een betrokken afscheidsprofessional, die een breed inzicht heeft en geeft in mogelijkheden. En het is advies op maat hoe klein of hoe groot je wensen ook zijn. En de uitvoering geef je haar vol vertrouwen in handen, omdat het samen zo goed is voorbereid.
Ze maakt de dood en wat daar bij hoort aanraakbaar en bespreekbaar voor degenen die achterblijven. Voor mij was ze een dierbare professionele rots in de branding in een moeilijke periode.

– HANNAH DE VRIES KOCKMANN


Karen was er vanaf het eerste moment dat we wisten dat onze moeder, schoonmoeder, oma zou gaan overlijden bij. Ze heeft ons vele opties en aanvullingen gegeven. Dingen waar je als leek niet aan denkt. Ook stond ze open voor creatieve invulling en dacht daar ook actief in mee. Hele fijne en liefdevolle persoonlijkheid.

– NATASJA DE LEEUW


Echt zo super begeleid in deze moeilijke periode, Dingen waarvan je dacht hoe gaan we dat ooit doen kwamen vanzelf tot stand onder begeleiding van Karen, maar wel helemaal op onze manier, echt zo fijn en ontzorgend.

MARLEEN HOOGLAND

Wat een lieverd is Karen. Ze denkt mee, is zeer betrokken en tegelijk professioneel. Ik mocht alles zelf doen en voelde mij volledig gesteund door haar liefdevolle aanwijzingen en hulp. Ook het organiseren van de omgeving, de opvang van de kinderen en kleinkinderen en het maken en versturen van de rouwkaarten evenals later de bedankkaarten nam zij onmiddellijk en vakkundig op. Al mijn ideeën werden opgepakt en verwerkt. Ik wist niet dat hiermee het afscheid van mijn man Donald zo lief en persoonlijk kon worden. Dank Karen.

– CORRIE BOLTJE


Het afscheid van onze lieve Simon was ondanks het grote verdriet, prachtig. Karen was hierbij heel belangrijk voor ons. Haar begeleiding is warm, liefdevol en zeer professioneel. Fijn hoe ze ons als gezin de ruimte gaf om het op onze manier te doen. Haar daadkracht om alles tot in de puntjes te regelen is onmisbaar.

Wij kunnen ons geen betere begeleiding van een dierbare voorstellen.

Dank je wel lieve Karen!

       -RITA, MISCHA EN NATASJA PRINSENBERG


Karen Admiraal van Buitengewoon Afscheid maakt de naam meer dan waar. ik heb bij dit plotseling overlijden advies gevraagd aan een vriend, werkzaam in een hospice, voor de beste persoon voor het soort afscheid wat wij voor ogen hadden. De eerste zegen was dat Karen beschikbaar was. De warme, oprechte, geduldige aandacht die ze ons gaf op de dag voor Kerstmis gaf ons direct het vertrouwen ons over te geven aan haar leidinig om zo samen een passend afscheid te realiseren. Ze heeft een perfecte timing in luisterend oor, bijzondere mogelijkheden schetsen en de volgende stap maken in het organisatieproces. De kleinschaligheid sprak ons erg aan. De simpelheid die wij voor ogen hadden i.c.m. passende symboliek die bij ons past kwam helemaal tot uitdrukking. De veilige plek waar onze dierbare heeft kunnen verblijven tot aan het definitieve afscheid maakte het compleet. Als contactpersoon voor de familie kon ik ieder moment van de dag contact opnemen en kwam er direct een reactie, ook tijdens de gehele kerst die volgde. Het rekening houden met duurzaamheid m.b.t. de keuzes die gemaakt moesten worden, heeft ze perfect begeleid. Voor mij is dit afscheid nemen met open hart wat de ervaring een liefdevolle kracht én zachtheid geeft.

Persoonlijk vind ik het sowieso heel natuurlijk als een vrouw het totale afscheids proces begeleid, koesterend, beschermend, liefdevol en professioneel tegeliijk. Wetende dat er vele mannen zeer geschikt zijn voor deze taak, kies ik persoonlijk liever de vrouwelijke energie. Ik hoop lange tijd geen direct overlijden van een dierbare mee te maken en als het ooit zo is dan hoef ik geen advies meer te vragen, dan weet ik direct contact op te nemen met Karen, voor een Buitengewoon Afscheid.
Onze dank is groot.

       -JOLANDA VAN NIEUWSTRATEN


Gelukkig kwamen we in contact met Karen. Door haar ideeën en liefde voor het vak heeft zij er voor gezorgd dat de weg naar de uitvaart en de uitvaart zelf, tot in de puntjes verzorgd was. Zij is goed op de hoogte wat allemaal mag en kan tijdens een uitvaart. Hier hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt.

– AGNES


Het afscheid van mijn tante was prachtig.. Karen heeft ons met zoveel rust, openheid, integriteit, warmte, liefde en creativiteit, bijgestaan.. Karen heeft een hele verfrissende zienswijze richting de dood.., die mij persoonlijk erg aanspreekt.. Uiteraard was het een hele verdrietige periode, maar zeer zeker ook een hele bijzondere.., die ik niet snel zal vergeten.. Heel veel dank Karen voor alles.. Lieve groet,

– PATTY


Karen Admiraal heeft bij ons een thuisopbaring verzorgd. Ik was onder de indruk hoe zij met een onuitputtelijke hoeveelheid warmte, liefde en aandacht te werk gaat, terwijl ze tegelijkertijd zeer nauwkeurig en professioneel alles tot in de puntjes regelt. Ik was volledig ontzorgd en dat was precies wat ik nodig had in een week waarin de emoties hoog opliepen.

-LOUISE VAN HAAFTEN


Karen kan zich geweldig verplaatsen in de familie en in de overledene. Ze denkt heel goed mee, denkt vooruit, is bescheiden maar ook daadkrachtig. Ze heeft ook veel kennis van andere dan de gebruikelijke mogelijkheden. Verder kan ze ook meedenken om de kosten laag te houden. Maar het allerbelangrijkste is, als ze bij ons was dan voelde ze niet als een vreemde, maar als een van ons. Ik had me geen betere begeleiding kunnen voorstellen

– AMBER


Ik heb Karen leren kennen als een zeer betrokken, zorgzame en integere vrouw. Met haar creativiteit, oog voor details en jouw uniciteit geeft zij ruimte aan een afscheid dat zowel troostend, voedend als helend is; een buitengewoon waardevol afscheid!

– WILLY


Onverwachts kwam ik in contact met Karen. Ik verloor een dierbare vriendin en om haar partner bij te staan ben ik op de dag van overlijden direct naar ze toe gegaan voor steun.
Karen informeerde dat onze vriendin nog moest worden klaargemaakt voor haar reis. Tijdens de laatste verzorging (waarbij ik hielp) stond Karen ons heel integer bij.
Ze was erbij aanwezig, maar zeker niet op de voorgrond. En als ze even dacht dat wij het niet meer wisten, hoe nu verder, dan was ze er en wees ons de weg. Ik heb dat ervaren als een enorme steun! Het was voor mij de eerste keer dat ik hielp om iemand voor haar laatste reis klaar te maken. Ik heb ook altijd het idee gehad dat ik dat niet zou kunnen….En als ze het hadden gevraagd weet ik niet of ik “ja” had gezegd. Maar door de aanwijzingen en de aanwezigheid van Karen was het een gebeurtenis die eigenlijk heel mooi was. Ik ben blij dat ik er bij ben geweest en heb dit als een heel dierbaar moment ervaren. En dat is zeker door de aanwezigheid van Karen geweest.

– MARINA


Wij hebben in 2018 afscheid moeten nemen van onze pappa. Juist door de vrijblijvende ideeën en tips van Karen Admiraal hebben we dit afscheid als heel verzachtend en troostend ervaren. Mooie keuzes voor een geweldige buitenlocatie, een kleurrijke kist en het zelf vervoeren van onze allerliefste vader naar huis staan in ons geheugen gegrift. De weg naar het allerlaatste afscheid was het meest troostgevend; alle dochters, echtgenoten en kleinkinderen én pappa samen in een mooie bus. Samen tot het laatste moment. Wat een herinnering. Daarbij de 24/7 beschikbaarheid en de rustige, informele uitstraling van Karen, wat een rust heeft dat gegeven. We zijn haar eeuwig dankbaar.

– PAULINE


Omdat mijn man Maarten ongeneeslijk ziek was en we wisten dat hij niet meer heel lang had, zijn we (mijn zus en ik) al voor zijn overlijden op zoek gegaan naar iemand die ons kon helpen bij het organiseren van zijn uitvaart. Dit omdat we er echt iets moois en vooral persoonlijks van wilden maken.
Na een zoektocht op internet kwamen we uit bij Karen Admiraal van Buitengewoon Afscheid.
Wij wisten vooral wat we niet zochten bij de uitvaardonderneming; onpersoonlijk, massa, geijkte paden, standaard, groot organisatie. Op internet viel zij op door haar persoonlijke, unieke en zorgzame manier van afscheid nemen. Haar site geeft een heel goede beeld en indruk van de ervaring die we uiteindelijk met haar hebben gehad.
Tijdens onze eerste persoonlijke kennismaking werd al snel duidelijk wat voor warme persoonlijkheid Karen is en met hoeveel passie zij haar werk doet. Al pratende over onze wensen en de uitdrukkelijke wens van Maarten, een lekkere borrel, werd duidelijk dat alles mogelijk was. Zo wilden we bijvoorbeeld geen kille kist. Karen vertelde over de mogelijkheid van een vilten wade in combinatie met een persoonlijke kist met tekst erop. En omdat het Maarten zijn uitdrukkelijke wens was om een borrel te organiseren, kwam Karen met de suggestie om de borrel in het bijzijn van Maarten te houden.
Na dat eerste gesprek hadden we een heel goed gevoel over zowel Karen als persoon als haar kundigheid. In het eerste gesprek gaf ze ons direct al allerlei suggesties en tips om over na te denken. Er moeten immers behoorlijk wat keuzes gemaakt worden voor een afscheid waarvan je wilt – misschien klinkt het raar – dat deze goed voelen.
Zeker omdat we een hele sterke drang hadden om een bijzonder mooi en een bij Maarten heel goed passend afscheid te organiseren. Zo hebben we in de week daarna bij Saskia Beentjes de wol voor een wade uitgezocht en van dezelfde wol drie dekentjes laten maken voor mij en onze twee zonen.
Toen Maarten toch nog veel sneller dan verwacht overleed, hebben we er, doordat we al wat hadden voorbereid, samen met Karen een heel persoonlijke uitvaart van kunnen maken, vol met mooie details. Zo lag Maarten bij ons thuis in de mooie kist met vilten wade waar iedereen op zijn eigen manier afscheid van hem heeft kunnen nemen, hebben we de kist gedeeltelijk in eigen auto vervoerd, stond de kerk vol met bloemen waar wij van houden, werd één onze lievelingsnummers live in de kerk gezongen en was de borrel inderdaad in het bijzijn van Maarten. Karen heeft mij en mijn zus hierin heel veel vrijheid gegeven, we zijn beiden van het organiseren en nogal controle freaks. Karen vulde op de juiste momenten aan, was resoluut als nodig en zorgde dat alles liep zoals wij voor ogen hadden.
En dat alles vanuit haar warme persoonlijkheid. Het is fijn om te weten dat er mensen zijn zoals Karen die met passie en veel aandacht voor de nabestaanden, je kunnen helpen gedurende zo’n intens verdrietige tijd. (We hopen Karen voorlopig even niet te zien, maar mocht het nodig zijn dan zullen we haar direct weer inschakelen.)

– MARJON VAN DER ZIJDE


Karen is begaan en bijzonder professioneel. Haar begeleiding rondom het afscheid van ons zoontje was precies wat wij nodig hadden, in de vorm van een perfect balans tussen deskundig advies, liefdevol buiten de gebaande paden met ons meedenken, en direct dingen regelen zodra een beslissing werd genomen, ongeacht het tijdstip.

Karen is begaan en bijzonder professioneel. Haar begeleiding rondom het afscheid van ons zoontje was precies wat wij nodig hadden, in de vorm van een perfect balans tussen deskundig advies, liefdevol buiten de gebaande paden met ons meedenken, en direct dingen regelen zodra een beslissing werd genomen, ongeacht het tijdstip.

Hoe triest de reden van de uitvaart ook was, het was perfect, en verre van “standaard”. Een mooier, warmer afscheid hadden wij niet kunnen wensen.

       -MARTIJN DOORNEKAMP