TEAM

Ik stel je graag voor aan mijn team. Samen maken we van elke uitvaart een buitengewone uitvaart!

Karen Admiraal – der Kinderen ⎢eigenares en uitvaartbegeleider Buitengewoon Afscheid

Mijn passie voor het uitvaartvak begon in Berlijn, mijn tweede thuis. Vanaf mijn 22ste deed ik ervaring op bij kleine en vernieuwende ondernemingen binnen de uitvaartbranche. Een heel kostbare ervaring als ik terugkijk. Nu zoveel jaren later en vele uitvaarten verder ervaar ik het telkens weer als een voorrecht dat ik mensen mag bijstaan in één van de moeilijkste periodes van hun leven.

Meer over Karen

Wat mag je van mij en dit team verwachten?

  • een uniek en persoonlijk afscheid dat past bij het leven van de overledene, groots of intiem.
  • inspiratie en creativiteit voor elke keuze die de familie maakt, samen vormgeven.
  • een duurzame of doe-het-zelf-uitvaart met vooraf helderheid over de kosten.
  • met een coachingsachtergrond is rouw en rouwverwerking een belangrijk onderdeel van onze begeleiding.

Gloria Leyenaar – Chan ⎢freelance uitvaartbegeleider van Buitengewoon Afscheid regio Zuid -en Noord Holland

Tijdens de opleiding voor uitvaartbegeleider kwam ik in contact met Karen Admiraal, eigenaar van Buitengewoon Afscheid. Ik was meteen onder de indruk van haar visie op de uitvaartbranche, van haar verrassende werkwijze. Ze heeft mij vanaf onze eerste ontmoeting meegenomen in hoe zij vanuit haar hart de nadruk legt op de begeleiding van nabestaanden bij het samenstellen van een afscheid. Juist deze nabestaanden geeft zij de regie over de uitvaart, Karen inspireert vooral. 

Zorgen voor, ontzorgen, organiseren, inleven, zomaar een paar karaktertrekken die mij goed passen. Ik ben Gloria Leyenaar – Chan en ik ben van Chinese afkomst. Zoals veel kinderen van de eerste generatie Chinese immigranten, hadden ook mijn ouders een Chinees restaurant. Van kinds af aan heb ik meegewerkt in hun zaak, later in andere horecabedrijven. Ervoor zorgen dat anderen het naar de zin hadden, dát was wat mij een tevreden gevoel gaf. En met vertrouwen in dat gevoel ben ik in 2021 gaan zoeken naar wat ik echt graag wilde gaan doen, een vak waar ik ook heel veel voldoening uit kon halen. Ik was toe aan verandering, aan anders, aan de verdere ontwikkeling van mij als mens. Waar was ik nu eigenlijk goed in?

Uitvaartbegeleider, niet echt een beroep dat je als kind benoemt als iemand vraagt wat je later wilt worden. En toch is dit beroep wat nu het beste bij mij past. De manier waarop Karen vorm geeft inspireert mij en neem ik nu als inspiratie mee bij de families die ik mag begeleiden. Karen bood mij aan om haar te assisteren bij een uitvaart. Alsof het zo moest zijn, volgde er vrijwel direct een begeleiding in Den Haag, mijn woonplaats. Inmiddels heb ik een aantal uitvaarten namens Buitengewoon Afscheid mogen begeleiden. Van Karen heb ik geleerd om tijdens een begeleiding juist te vertragen, een stap achteruit te nemen en niet gelijk met oplossingen te komen. Haar visie? Vooral de families zelf laten bedenken wat zij willen. 

Uitvaarten binnen de Chinese gemeenschap verzorgen is een persoonlijke missie op zich. De tweede generatie heeft in de basis weinig kennis over Chinese tradities en rituelen. Er heerst nog een flink taboe over het praten over de dood binnen deze cultuur. Mijn Chinese roots en de bijbehorende normen en waarden die ik van mijn ouders heb meegekregen neem ik mee in uitvaarten binnen deze gemeenschap; behulpzaam zijn, respect hebben en dienstbaar zijn.

Ik ben trots dat ik uitvaartondernemer ben voor Buitengewoon Afscheid.

gloria@buitengewoonafscheid.nl

Els Rientjes ⎢freelance uitvaartbegeleider

Als producent in de film- en tv-wereld ben ik gewend ervoor te zorgen dat alles op tijd aanwezig is om iets te creëren. Die ervaring en kennis kan ik inzetten bij een uitvaart, zodat naasten aan een buitengewoon afscheid een warme herinnering over houden.

Toen ik begon als uitvaartondernemer ontmoette ik Karen. Een jongedame met een buitengewone zachtheid voor het vak en een grote dosis ambitie. Wij werkten graag samen, ik zag met hoeveel liefde zij de verzorging van een overledene deed en hoe zij rust uitstraalde naar de familie, heel bijzonder voor zo’n jonge vrouw.

Karen verhuisde en ik miste een collega. We bleven vrienden met een gemeenschappelijke passie. De regie over een uitvaart bij de familie laten. De nabestaanden helpen uitvaartkeuzes te maken die passen bij het leven van hun geliefde. Zo wordt elk afscheid persoonlijk. Wij kunnen binnen elk gesteld budget zorgen dat het afscheid een herinnering wordt die hen troost en kracht geeft om door te gaan in het leven.

Buitengewoon Afscheid voelt vertrouwd voor mij. Ik begeleid families met dezelfde passie en liefde als Karen Admiraal dat doet. 

els@buitengewoonafscheid.nl


Yvette Vlaar ⎢ fotograaf Buitengewoon Afscheid

Buitengewoon Afscheid heeft met veel uitvaartfotografen mogen samenwerken, Yvette is en blijft één van de beste. Naast een prettige persoonlijkheid maakt Yvette prachtige beelden en lijkt haar aanwezigheid onzichtbaar. Haar foto’s zijn een herinnering én troost voor later, aldus Yvette. Dit horen wij regelmatig terug van families. Wanneer een familie de dagen van het afscheid fotografisch wil laten vastleggen, stellen wij haar graag voor als fotografe. Geheel vrijblijvend, het is en blijft de keuze van jullie als nabestaanden.

Vincent Smit ⎢ videograaf Buitengewoon Afscheid

De videograaf van Buitengewoon Afscheid; het filmisch vastleggen van herinneringen. Vincent is een rustige en prettige persoonlijkheid en ó zo creatief en kundig! Hij maakt prachtige videobeelden die tijdens de uitvaart of na de uitvaart getoond kunnen worden. Denk aan een mooie en persoonlijke biografie die jullie tijdens het leven filmen en die vervolgens tijdens de uitvaartceremonie laten zien. Of een videoopname van de thuisopbaring en het afscheid dat naderhand gedeeld kan worden onder geliefden. Het terugzien van bewegende beelden zorgt vaak voor een grote en troostende belevenis.

Leonie Kraan uitvaartspreker van Buitengewoon Afscheid

Leonie Kraan ⎢Uitvaartspreker Buitengewoon Afscheid

Leonie van Zeg het met Liefde helpt je bij het vinden van de juiste woorden tijdens een afscheidsceremonie. Ze is onderdeel van Buitengewoon Afscheid wanneer een familielid ondersteuning nodig heeft bij het schrijven van een speech of wanneer er veel emoties zijn en het rust geeft wanneer zij dit mooi voor jou uit kan spreken.

Pauline |  tekstschrijver Buitengewoon Afscheid

In 2018 mocht Karen Pauline begeleiden bij de uitvaart van haar vader. Het was Karen toen al snel duidelijk dat zij een groot schrijftalent is. Pauline haar speech en woordkeuze tijdens het afscheid van haar vader was ontroerend en krachtig van taal.  Sindsdien helpt Pauline Buitengewoon Afscheid bij alle online teksten.  

Lees hier het artikel van Pauline “Een uitvaart speech, hoe schrijf je die?”