Buitengewone uitvaartlocaties in regio Noord-Brabant

Ben jij op zoek naar een unieke uitvaartlocatie in regio Noord-Brabant? Buitengewoon Afscheid kent een groot aantal buitengewone, kleine of juist grote uitvaartlocaties in de deze prachtige regio. Natuurlijk kunnen we een afscheid in de aula van het crematorium of de begraafplaats plannen, maar deze pagina laat je vooral de locaties buiten de standaard uitvaart plekken in Brabant om zien. Juist voor jou die afscheid wil nemen op een ongedwongen en informele plek. Er zijn veel mogelijkheden, midden in de stad, op een natuurbegraafplaats, modern of klassiek.  Zie hieronder een aantal uitvaartlocaties in de omgeving van Den Bosch, Vught, Eindhoven en Breda.


Cultureel centrum Jan van Beschouw 

in Goirle 

Een gerenoveerde monumentale kapel met een sfeervolle foyer en theaterzaal. Voor een mooi afscheid kun je hier alle kanten op: van ingetogen en intiem, tot groots en uitbundig. De locatie leent zich uitstekend voor een uitvaart. Aansluitend aan de afscheidsdienst kan iedereen even bijkomen en rustig napraten aan de koffietafel of bij een borrel.

Zelfs voor voor een héle grote groep mensen is deze locatie geschikt. De kapel kan in dat geval als ceremonieruimte gebruikt worden in combinatie met de theaterzaal. Gasten in de theaterzaal kunnen de ceremonie in de kapel door middel van een live videostream bekijken. Na de dienst komen alle gasten samen in de kapel. 

Capaciteit kapel: 220 zitplaatsen

Capaciteit theaterzaal: 380 zitplaatsen

Kerk Oostelbeers 

In Oostelbeers

In deze prachtige kerk komen oude en moderne elementen samen in een hedendaags ontwerp. Het is een unieke uitvaartlocatie, die goed te bereiken is en op zo’n 30 minuten rijden van Eindhoven of Tilburg ligt. Een afscheid kan hier groots, of juist intiem. Door middel van verplaatsbare theatergordijnen kan een kleinere ruimte worden gecreëerd. De bar in de kerkzaal is gemaakt van oude kerkbanken. Hier kunnen allerlei soorten drankjes en hapjes geserveerd worden. Er is een goede techniekinstallatie met beamer aanwezig in de kerk. Het sfeervolle podium met glas-in-loodramen op de achtergrond leent zich perfect voor toespraken.

Eigenaar Marrick Verhoeven doet zijn uiterste best om op deze prachtige plek een uniek en onvergetelijk afscheid te verzorgen. Alles kan hier, niks is te gek, en daarom werkt Buitengewoon Afscheid zo graag samen met deze buitengewone uitvaartlocatie.

Capaciteit kerk: 350 zitplaatsen


Hilvaria Studio

in Hilvarenbeek

“Wauw! Zo’n bijzonder afscheid heb ik zelden meegemaakt”, zeiden de nabestaanden na afloop van uitvaartdienst bij Hilvaria Studio. De buitengewoon mooie wensen van de familie, maar vooral ook de keuze voor deze locatie, met zijn prachtige Leuvenzaal, droegen hieraan bij. Hilvaria Studio is een bijzondere, industriële uitvaartlocatie, gelegen in een bosrijke omgeving net onder de rook van Tilburg. Deze lichte ruimte met hoge plafonds, een informele sfeer en uitzicht op de vrije natuur is een geliefde plek bij veel van de families die Buitengewoon Afscheid mag begeleiden. Er is hier veel ruimte voor persoonlijke invulling: zo kun je zelf de opstelling en de invulling van de dag bepalen. Iedere uitvaart op deze plek is uniek: een standaard formule voor een afscheid bestaat hier niet. Ook op culinair gebied is hier aan alles gedacht.

Naast de Leuvenzaal heeft deze locatie ook een hele bijzondere expositieruimte: Het Ei. Deze witte ruimte met afgeronde muren is ingericht met een prachtige kunstcollectie. Vanwege de akoestiek is deze plek minder geschikt als ceremonieruimte. De ruimte kan voorafgaand aan de uitvaartceremonie gebruikt worden als plek waar gasten afscheid kunnen nemen van de overledene, die in een open kist ligt. Soms wordt de overledene na afloop van de afscheidsceremonie verplaatst naar deze zaal. In de tussentijd tovert het personeel van Hilvaria Studio de Leuvenzaal om tot een ruimte waar men staand kan borrelen, terwijl de overledene op een rustige aansluitende plek in Het Ei is. In de Leuvenzaal staat een vleugel, waar je ook gebruik van kunt maken.

Capaciteit Leuvenzaal: 300 (220 zitplaatsen) 

Capaciteit Kodakzaal: (180 zitplaatsen)

Natuurbegraafplaats De Utrecht

in Hilvarenbeek

De natuurbegraafplaats De Utrecht (ligt in Brabant) kan ook alleen gebruikt worden als afscheidslocatie. Zoek je een uitvaartlocatie in de vrije natuur of misschien wel aan een beekje? Dan ben je hier aan het juiste adres. De meeste mensen kiezen ook voor een begrafenis hier wanneer ze deze prachtige plek hebben bewonderd. Wil je gecremeerd worden? In dat geval opent de begraafplaats De Utrecht ook zijn deuren voor de mensen die een passende afscheidsplek zoeken. Er is een luifel aanwezig waar je onder kunt zitten, genoeg houten klapstoelen, een geluidsinstallatie en ik ken een geweldige cateraar die vooraf/achteraf hapjes kan verzorgen. 

Capaciteit: 100 genodigden

De Utrecht


Nieuw Annaland 

in Vught 

Nieuw Annaland is een prachtige uitvaartlocatie, gelegen in Vught. In deze sfeervolle boerderij vind je de ceremonieruimte De Groep. Deze mooie grote ruimte valt op door het hoge plafond, de fraaie bar en de hangende haard, die een huiselijke sfeer geeft. Het weidse uitzicht op de landerijen zorgt voor een echt buitengevoel. Je kunt hier kiezen voor verschillende opstellingen, met ruimte voor 75 tot 200 personen. Deze prachtige boerderij heeft daarnaast ook een kleinere ruimte, genaamd De Deel. Dit is de ideale plek voor een intiem afscheid, die voorafgaand aan de uitvaart ook gebruikt kan worden als familiekamer. Ook de buitenruimte biedt veel mogelijkheden: het ruime landgoed van 17 hectare rondom de boerderij is geschikt voor een tuinceremonie, een borrel in de buitenlucht of mischien wel een afscheidsdiner aan de lange tafels buiten. 

Capaciteit De Groep: 75 tot 200 zitplaatsen

Capaciteit De Deel: 25 zitplaatsen 

Kasteel Henkenshage 

in Sint-Oedenrode 

Afscheid nemen in de sfeer van de 14e eeuw kan bij Kasteel Henkenshage, net buiten Den Bosch. Deze mooie en klassieke locatie biedt ruimte voor een afscheidsceremonie binnen in Het Koetshuis, of buiten in de weelderige kasteeltuin. In deze gigantische tuin (440m2) kun je elkaar in de buitenlucht ontmoeten, samen herdenken of het leven vieren. Op zo’n bijzondere en sfeervolle locatie zal het afscheid ongetwijfeld een unieke en troostrijke ervaring zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ceremonie binnen of in het buitentheater, omringd door groen en uitkijkend op de slotgracht. Bij een informele afsluiting op deze unieke plek mogen een lekker hapje met eventueel een goed glas bubbels niet ontbreken. Dit behoort dan ook tot de mogelijkheden wanneer je kiest voor een afscheid op deze locatie.

Capaciteit: 100 (80 zitplaatsen) 

(een afscheid in de buitenlucht is toegankelijk voor een grotere groep mensen)


IJzeren Man Strandpaviljoen

in Vught 

Afscheid nemen van een dierbare op een unieke, rustige, bosrijke strandlocatie in de omgeving van Den Bosch? Dan is het IJzeren Man Strandpaviljoen misschien wel de mooiste uitvaart plek in Noord-Brabant. Ik kom er erg graag omdat de sfeer heel ongedwongen is, de omgeving prachtig (blik op het water) en het interieur heel modern. Wat erg speciaal is aan deze plek is dat deze uitvaartlocatie beschikt over drie zalen welke, indien gewenst, aan elkaar gekoppeld kunnen worden voor een grotere ruimte. Bovendien beschikt elke zaal over een privéterras en is er voldoende gratis parkeergelegenheid. In het IJzeren Man Strandpaviljoen is een condoleance en/of afscheidsbijeenkomst mogelijk, aangevuld met hapjes en drankjes. De medewerkers denken graag mee om er een mooi en persoonlijk afscheid van te maken.

Capaciteit: 350 genodigden (200 in Serre Zuid, 50 in Serre West & 100 in zaal de Kornuit)

Kasteel Maurick

in Vught 

Het kasteel Maurick in Vught is een prachtige historische plek, volledig gemoderniseerd en leent zich fantastisch voor een bijzondere afscheidsbijeenkomst en/of condoleance. De Orangerie en Serre van het kasteel kunnen we afhuren en inrichten naar eigen smaak/wens. Voor de familie is er hier een aparte ontvangstruimte, gereserveerde parkeerplaatsen en er kan eventueel ook overnacht worden om de dag van de uitvaart rustig en verzorgd af te sluiten. Aangezien deze mooie plek ook erg geliefd is als feestlocatie zal ik eerst goed afstemmen of op jullie gewenste dag en tijd een afscheid hier mogelijk is. 

Capaciteit: 200 genodigden


Natuurbegraafplaats De Hoevens 

In Alphen (NB)

Kies je voor natuurbegraven op de natuurbegraafplaats De Hoevens? Een afscheidsceremonie in de ceremonieruimte vooraf aan de natuurbegrafenis is een prachtige optie waar veel van mijn klanten dankbaar op terug kijken. Deze plek is namelijk zo mooi en de bezoekjes naderhand bieden enorme troost. Het mooie aan Natuurbegraafplaats De Hoevens is dat de medewerkers écht de tijd voor je nemen en naast een informele plek ook rust kunnen bieden. De locatie neemt namelijk net zoals Buitengewoon Afscheid een beperkt aantal klanten aan per week. In de lichte afscheidslocatie De Eik, het eikenhouten huis dat is vervaardigd van materiaal uit het landschap, heb je zicht op de vrije natuur. Alles is hier voorhanden; een goede geluids- en beeld installatie en een ruimte om achteraf in fijne sfeer samen te komen. Wil je de ceremonie in de buitenlucht van Alphen? Dan kan dit ook in hun boskapel, werkelijk prachtig. 

Capaciteit: 250 personen 

Buiten Afscheid 

In Prinsenbeek

Buiten Afscheid is geen uitvaartlocatie, maar een afscheidshuis. Het is dé plek waar je een dierbare overledene op kunt baren in een sfeervolle, huiselijke omgeving, bijvoorbeeld wanneer dit thuis niet kan. Deze plek wordt gerund door de lieve Hella, die bij een afscheid samen met ons dagelijks aanwezig is om de familie te ondersteunen en ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt. Buitengewoon afscheid heeft inmiddels diverse malen en naar grote tevredenheid gebruik mogen maken van deze plek. Op de bovenetage zijn twee slaapkamers, en het komt regelmatig voor dat familieleden blijven overnachten. Op zo’n moment ontstaan mooie en ontroerende momenten. Het klinkt misschien gek, maar het voelt als een weekendje in een vakantiehuis. Neem rustig plaats voor de tv, geniet van een glas wijn of warm in de keuken die enorme pan soep op, die een vriendin die afscheid kwam nemen meebracht. We bevelen deze plek van harte aan. Hier begeef je je in de huiselijke sfeer van een thuisopbaring, terwijl je als familie tegelijkertijd een stukje ontzorgd wordt. 


Stadspaviljoen Eindhoven 

in Eindhoven

Afscheid nemen te midden van het Stadswandelpark in Eindhoven? Dat kan bij het Stadspaviljoen. Een locatie met een huiskamersfeer, gelegen in het groene hart van Eindhoven. Het restaurant, de lounge, de Elzentzaal en Heerenkamer zijn allemaal ruimtes die je kunt huren als uitvaartlocatie. Of je nu kiest voor intiem of juist groots; op deze locatie kun je alle kanten op. Het vriendelijke personeel verzorgt naast feestelijke bijeenkomsten ook graag uitvaarten op hun locatie. Ze vinden namelijk dat een afscheid juist ook op een plek mag gebeuren die bij het leven hoorde. Waarom niet vertrouwd, informeel en huiselijk? Met toewijding dragen ze hun steentje bij en doen ze hun uiterste best om de uitvaart tot een mooie belevenis te maken, waar men later veel troost uit kan halen. Er is veel vrijheid wat betreft invulling en inrichting van de ruimte, en het aanbod aan hapjes en drankjes is net zo uitgebreid als de veelzijdige menukaart van het Stadspaviljoen

Capaciteit: (xx zitplaatsen) 

Ketelhuis Eindhoven – landgoed De Grote Beek 

in Eindhoven 

Het Ketelhuis Eindhoven is een buitengewoon bijzondere uitvaartlocatie, net buiten het centrum van de stad. Deze intieme, industrieel ingerichte locatie met een groot buitenterras kan op verschillende manieren worden ingezet voor een afscheidsdienst, condoleance of herdenkingsdienst. Het afscheid kan hier zowel binnen als buiten plaatsvinden, of een combinatie van beide. Je huurt de volledige locatie voor het afscheid: zo kun je het geleefde leven een mooi podium geven op een fijne en veilige plek. Afhankelijk van de wensen kun je hier kiezen voor een afscheid in de grote theaterzaal of de wat kleinere ruimtes (De Blauwe Kamer, Eetkamer en het Grand Café). De locatie is uitgerust met de nodige beeld -en geluidstechniek, en de koks doen hun uiterste best om aan te sluiten bij de wensen van de familie. Het aanbod in hapjes en drankjes voor bij de borrel is enorm.  

Capaciteit: 250 (100 zitplaatsen)


De Paterskerk

in Eindhoven

De Paterskerk (ook wel DOMUSDELA genoemd) is een centraal gelegen event- en ceremonie locatie in het centrum van Eindhoven, Noord-Brabant. Dit complex bestaat uit De Paterskerk, De Kapel, Hotel Mariënhage. Brasserie Rita is eind 2019 geopend na een werkelijk fantastische renovatie. De oude ziel met het eigentijdse ontwerp maakt dat het een bijzondere en multifunctionele afscheidslocatie in Eindhoven is geworden, voor grote en kleine groepen.

De voormalige Paterskerk is opnieuw ingericht voor eigentijdse uitvaartrituelen en uitvaartceremonies. Groot, maar ook intiem. Hier is ruimte voor het delen van persoonlijke verhalen, beelden en muziek. Het is een ruimte waar eenieder zich thuis voelt. Aangrenzend aan De Paterskerk is een sfeervolle gezinskamer gelegen, waar naasten voorafgaand aan de uitvaartceremonie in alle rust worden ontvangen. In de ruime naastgelegen foyer vinden de ontvangst en ontmoeting na afloop van de uitvaart plaats. 

Capaciteit De Paterskerk: 500 genodigden   

De Kapel van de Paterskerk 

in Eindhoven

De Kapel van de Paterskerk ademt een sfeer van warmte, gastvrijheid en samenzijn uit. Door de glas-in-loodramen valt het licht prachtig langs de monumentale gewelven. Het leven en de herinnering aan leven worden hier liefdevol omarmd. Ontvangst, de ceremonie en de afscheidsbijeenkomst na afloop van de uitvaart vinden plaats in deze bijzondere ruimte. Net als in De Paterskerk worden naasten in een aparte, aangrenzende gezinskamer ontvangen. De Kapel is een bijzonder mooie locatie voor uitvaartceremonies en een intiem samenzijn tot 75 personen.

Afscheidsdiensten bij Domusdela kunnen altijd worden gecombineerd met een (in)formele condoleance met een lekker hapje en drankje. 

Capaciteit De Kapel: 75 genodigden


Condoleance locatie Heeze

Kappellerput 

in Heeze 

Deze bijzondere locatie verzorgt geen uitvaartdiensten, omdat er vele zakelijke evenementen plaastvinden. Wél openen zij maar al te graag hun deuren voor een koffietafel of een afscheidsborrel, na afloop van een afscheidsdienst op een andere locatie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een uitvaartdienst en een natuurbegrafenis bij natuurbegraafplaats Schoorsveld. Naderhand lopen jullie samen met alle genodigden door het bos (+/- 10 minuten lopen) naar Kappellerput. Op deze fijne en groene plek kun je na afloop van een afscheidsceremonie in informele sfeer samenkomen en herinneren. Dit is zowel binnen als buiten mogelijk.

Capaciteit: 250 genodigden 

Natuurbegraafplaats Schoorsveld 

in Heeze

Natuurbegraafplaats Schoorsveld is een buitengewoon mooie natuurbegraafplaats, gelegen in een prachtig natuurgebied met open velden, hoge bomen, water en vennen. Deze natuurbegraafplaats diende vroeger als agrarisch gebied en als productiebos voor de Douglasspar en de Amerikaanse Hemlockspar.  De geur van de dougglasspar kun je hier nog steeds opsnuiven, maar het eentonige naaldbos van toen heeft nu plaatsgemaakt voor een natuurlijk een weelderig loofbos, waar veel planten en dieren hun plek vinden. De missie van deze deze begraafplaats is: “Natuurbehoud is belangrijker dan begraven”. De natuurgraven zijn hier geliefd, en de beheerders zorgen er samen met natuurmonumenten voor dat deze plek voor altijd behouden blijft. Op de natuurbegraafplaats vinden dagelijks niet meer dan twee begrafenissen plaats. Dit is iets wat wij enorm waarderen, want op deze manier is er alle rust en tijd voor de familie. De uitvaartceremonie kan plaatsvinden in de prachtige lichte ceremonieruimte, of misschien wel buiten onder een schaduwdoek op de Buitenplaetse. In beide gevallen heb je een buitengewoon mooi uitzicht op de natuur. 

Capaciteit: 150 genodigden 


Korenmolen Princenhage

in Breda 

Afscheid nemen van een dierbare in een molen kan in Breda bij Korenmolen Princenhage. Op een mooie zomerdag biedt de uitvaartlocatie in Breda ons alle ruimte om eventueel het buitenterrein erbij te betrekken en daarmee de ceremonie buiten te laten plaatsvinden. Wanneer het regent,  kunnen we uitwijken naar binnen. Wanneer het afscheid intiem en klein mag zijn dan is de oude korenmolen een mooie intieme plek voor de uitvaartceremonie. Wanneer je meer genodigden bij de uitvaart verwacht, adviseer ik het oude pakhuis, de beneden- en bovenzaal dienen zich hier heel mooi voor.  

Capaciteit in oude korenmolen: 35 genodigden

Capaciteit in het oude pakhuis (boven en benedenzaal): 150 genodigden

Strnd 

in Breda

Een echte buitengewone en unieke plek voor een uitvaart is Strnd in Breda, het industriële pand van de voormalige Renault-garage. De grote hal van Strnd kan ingezet worden voor uitvaartbijeenkomsten, vooral wanneer je de setting informeel en modern wenst. Het mooie aan de grote hal van Strnd is de bar die eraan grenst. Uitermate geschikt om de afscheidsbijeenkomst te eindigen met een samenzijn waar hapjes en een drankje over de ruimte worden verspreid. De overledene kunnen we plaatsen in het midden van de ruimte, dit gebeurt vaak wanneer iemand graag onder de mensen was en … van een goede borrel hield. 

Zomers is het op deze uitvaartlocatie in Breda een mooi idee om het terras erbij te betrekken als plek om achteraf met elkaar nog herinneringen te delen. 

Capaciteit: 250 genodigden

Staat jouw gewenste afscheidslocatie of woonplaats in Noord-Brabant hier niet tussen? Tijdens een vrijblijvend voorgesprek licht ik, Karen Admiraal, uitvaartondernemer van Buitengewoon Afscheid, de vele andere mogelijkheden in ons Brabant toe.


Alle uitvaartlocaties