Buitengewone uitvaartlocaties in regio Noord-Brabant

Ben jij op zoek naar een unieke uitvaartlocatie in regio Noord-Brabant? Buitengewoon Afscheid kent een groot aantal buitengewone, kleine of juist grote uitvaartlocaties in de deze prachtige regio. Natuurlijk kunnen we een afscheid in de aula van het crematorium of de begraafplaats plannen, maar deze pagina laat je vooral de locaties buiten de standaard uitvaart plekken in Noord-Brabant om zien. Juist voor jou die afscheid wil nemen op een ongedwongen en informele plek. Er zijn veel mogelijkheden, midden in de stad, op een natuurbegraafplaats, modern of klassiek.  Zie hieronder een aantal uitvaartlocaties in de omgeving van Den Bosch, Vught, Eindhoven en Breda.

Corona

Bij iedere locatie staat aangeduid wat de capaciteit is van het aantal genodigden. Hierbij is rekening gehouden met de 1,5m stand en verdere corona voorschriften. Wil je weten wat de capaciteit is in tijden van corona? Ik laat dit je graag weten tijdens een vrijblijvend voorbereidingsgesprek.


IJzeren Man Strandpaviljoen

in Vught 

Afscheid nemen van een dierbare op een unieke, rustige, bosrijke strandlocatie in de omgeving van Den Bosch? Dan is het IJzeren Man Strandpaviljoen misschien wel de mooiste uitvaart plek in Noord-Brabant. Ik kom er erg graag omdat de sfeer heel ongedwongen is, de omgeving prachtig (blik op het water) en het interieur heel modern. Wat erg speciaal is aan deze plek is dat deze uitvaartlocatie beschikt over drie zalen welke, indien gewenst, aan elkaar gekoppeld kunnen worden voor een grotere ruimte. Bovendien beschikt elke zaal over een privéterras en is er voldoende gratis parkeergelegenheid. In het IJzeren Man Strandpaviljoen is een condoleance en/of afscheidsbijeenkomst mogelijk, aangevuld met hapjes en drankjes. De medewerkers denken graag mee om er een mooi en persoonlijk afscheid van te maken.

Capaciteit: 350 genodigden (200 in Serre Zuid, 50 in Serre West & 100 in zaal de Kornuit) 50 genodigden met 1,5 m afstand (2 zalen).

Natuurbegraafplaats De Utrecht in Esbeek

Natuurbegraafplaats De Utrecht

in Hilvarenbeek

De natuurbegraafplaats De Utrecht (ligt in Brabant) kan ook alleen gebruikt worden als afscheidslocatie. Zoek je een uitvaartlocatie in de vrije natuur of misschien wel aan een beekje? Dan ben je hier aan het juiste adres. De meeste mensen kiezen ook voor een begrafenis hier wanneer ze deze prachtige plek hebben bewonderd. Wil je gecremeerd worden? In dat geval opent de begraafplaats De Utrecht ook zijn deuren voor de mensen die een passende afscheidsplek zoeken. Er is een luifel aanwezig waar je onder kunt zitten, genoeg houten klapstoelen, een geluidsinstallatie en ik ken een geweldige cateraar die vooraf/achteraf hapjes kan verzorgen. 

Capaciteit: 100 genodigden

De Utrecht


Natuurbegraafplaats De Hoevens 

In Alphen (NB)

Kies je voor natuurbegraven op de natuurbegraafplaats De Hoevens? Een afscheidsceremonie in de ceremonieruimte vooraf aan de natuurbegrafenis is een prachtige optie waar veel van mijn klanten dankbaar op terug kijken. Deze plek is namelijk zo mooi en de bezoekjes naderhand bieden enorme troost. Het mooie aan Natuurbegraafplaats De Hoevens is dat de medewerkers écht de tijd voor je nemen en naast een informele plek ook rust kunnen bieden. De locatie neemt namelijk net zoals Buitengewoon Afscheid een beperkt aantal klanten aan per week. In de lichte afscheidslocatie De Eik, het eikenhouten huis dat is vervaardigd van materiaal uit het landschap, heb je zicht op de vrije natuur. Alles is hier voorhanden; een goede geluids- en beeld installatie en een ruimte om achteraf in fijne sfeer samen te komen. Wil je de ceremonie in de buitenlucht van Alphen? Dan kan dit ook in hun boskapel, werkelijk prachtig. 

Capaciteit: 250 personen 

Kasteel Maurick

in Vught 

Het kasteel Maurick in Vught is een prachtige historische plek, volledig gemoderniseerd en leent zich fantastisch voor een bijzondere afscheidsbijeenkomst en/of condoleance. De Orangerie en Serre van het kasteel kunnen we afhuren en inrichten naar eigen smaak/wens. Voor de familie is er hier een aparte ontvangstruimte, gereserveerde parkeerplaatsen en er kan eventueel ook overnacht worden om de dag van de uitvaart rustig en verzorgd af te sluiten. Aangezien deze mooie plek ook erg geliefd is als feestlocatie zal ik eerst goed afstemmen of op jullie gewenste dag en tijd een afscheid hier mogelijk is. 

Capaciteit: 200 genodigden (100 genodigden met 1,5 m afstand) 


De Paterskerk

in Eindhoven

De Paterskerk (ook wel DOMUSDELA genoemd) is een centraal gelegen event- en ceremonie locatie in het centrum van Eindhoven, Noord-Brabant. Dit complex bestaat uit De Paterskerk, De Kapel, Hotel Mariënhage. Brasserie Rita is eind 2019 geopend na een werkelijk fantastische renovatie. De oude ziel met het eigentijdse ontwerp maakt dat het een bijzondere en multifunctionele afscheidslocatie in Eindhoven is geworden, voor grote en kleine groepen.

De voormalige Paterskerk is opnieuw ingericht voor eigentijdse uitvaartrituelen en uitvaartceremonies. Groot, maar ook intiem. Hier is ruimte voor het delen van persoonlijke verhalen, beelden en muziek. Het is een ruimte waar eenieder zich thuis voelt. Aangrenzend aan De Paterskerk is een sfeervolle gezinskamer gelegen, waar naasten voorafgaand aan de uitvaartceremonie in alle rust worden ontvangen. In de ruime naastgelegen foyer vinden de ontvangst en ontmoeting na afloop van de uitvaart plaats. 

Capaciteit De Paterskerk: 500 genodigden   

De Kapel van de Paterskerk 

in Eindhoven

De Kapel van de Paterskerk ademt een sfeer van warmte, gastvrijheid en samenzijn uit. Door de glas-in-loodramen valt het licht prachtig langs de monumentale gewelven. Het leven en de herinnering aan leven worden hier liefdevol omarmd. Ontvangst, de ceremonie en de afscheidsbijeenkomst na afloop van de uitvaart vinden plaats in deze bijzondere ruimte. Net als in De Paterskerk worden naasten in een aparte, aangrenzende gezinskamer ontvangen. De Kapel is een bijzonder mooie locatie voor uitvaartceremonies en een intiem samenzijn tot 75 personen.

Afscheidsdiensten bij Domusdela kunnen altijd worden gecombineerd met een (in)formele condoleance met een lekker hapje en drankje. 

Capaciteit De Kapel: 75 genodigden


Korenmolen Princenhage

in Breda 

Afscheid nemen van een dierbare in een molen kan in Breda bij Korenmolen Princenhage. Op een mooie zomerdag biedt de uitvaartlocatie in Breda ons alle ruimte om eventueel het buitenterrein erbij te betrekken en daarmee de ceremonie buiten te laten plaatsvinden. Wanneer het regent,  kunnen we uitwijken naar binnen. Wanneer het afscheid intiem en klein mag zijn dan is de oude korenmolen een mooie intieme plek voor de uitvaartceremonie. Wanneer je meer genodigden bij de uitvaart verwacht, adviseer ik het oude pakhuis, de beneden- en bovenzaal dienen zich hier heel mooi voor.  

Capaciteit in oude korenmolen: 35 genodigden

Capaciteit in het oude pakhuis (boven en benedenzaal): 150 genodigden (40 genodigden met  1,5 m afstand)

Strnd 

in Breda

Een echte buitengewone en unieke plek voor een uitvaart is Strnd in Breda, het industriële pand van de voormalige Renault-garage. De grote hal van Strnd kan ingezet worden voor uitvaartbijeenkomsten, vooral wanneer je de setting informeel en modern wenst. Het mooie aan de grote hal van Strnd is de bar die eraan grenst. Uitermate geschikt om de afscheidsbijeenkomst te eindigen met een samenzijn waar hapjes en een drankje over de ruimte worden verspreid. De overledene kunnen we plaatsen in het midden van de ruimte, dit gebeurt vaak wanneer iemand graag onder de mensen was en … van een goede borrel hield. 

Zomers is het op deze uitvaartlocatie in Breda een mooi idee om het terras erbij te betrekken als plek om achteraf met elkaar nog herinneringen te delen. 

Capaciteit: xx genodigden (xx genodigden met 1,5 m afstand) 

Staat jouw gewenste afscheidslocatie of woonplaats in Noord-Brabant hier niet tussen? Tijdens een vrijblijvend voorgesprek licht ik, Karen Admiraal, uitvaartondernemer van Buitengewoon Afscheid, de vele andere mogelijkheden in ons Brabant toe.


Alle uitvaartlocaties