VOOR DE UITVAART

Op deze pagina informeer en inspireer ik je graag over welke wensen je zelf vooraf aan een overlijden kunt laten vastleggen 

Voorbereiding tijdens leven, afscheidsrituelen, huwelijkritueel. Buitengewoonafscheid uitvaart Rotterdam

Een huwelijksvideo voor onze kinderen.


“Toen wij hoorden dat mijn man ongeneeslijk ziek is beseften we ook dat hij onze kinderen niet zou zien trouwen, mochten zij die keuze maken. Die gedachte heeft ons ertoe geleid een huwelijksvideo te maken voor onze kinderen. Hierin begeleidde hij onze 2 jarige dochter en 7 jarige zoon naar het altaar, waar hij de kinderen symbolisch aan mij gaf. Deze film kunnen ze dan afspelen op hun trouwdag, zo is papa er toch een beetje bij.”

Weduwe in opleiding – Sascha Groen

Praten over, denken aan en je laatste reis zelfs een beetje voelen? Mag ik je vragen om in dat geval na te denken over wie jij bent en wat je wilt nalaten? Welke boodschap heb je voor de achterblijvers? Neem een moment om bewust stil te staan bij onze eigen sterfelijkheid, iets dat we niet gewend zijn maar wat zo essentieel is

LEVENSVERHALEN VASTLEGGEN

Vaak beseffen we niet wat een voorbereiding op een overlijden precies inhoudt. Praten over de dood, het loslaten van ons aardse bestaan en nadenken over onze sterfelijkheid draagt positief bij aan de omgang met de onvermijdelijke rouw na een overlijden. Voor jezelf maar ook voor de nabestaanden en de directe omgeving. Mijn visie is daarom ook om je levensverhaal alvast vast te leggen. Dat kan via tekst, fotografie, in opgenomen vorm of via beeld. Ik inspireer je graag met een aantal voorbeelden.

Levensverhalen vastleggen in de boekjes opa, oma, papa en mama vertel eens

TASTBARE HERINNERINGEN

Samen tastbare herinneringen maken is iets wat naasten enorme troost kan geven wanneer een dierbare wegvalt. Zo zei een klant van mij ooit; ‘Karen, ik kan maar niet afblijven van die handdruk die we lieten maken. Het is zo fijn om haar vingers en handen nog eens te voelen.’..

Er zijn veel mogelijkheden om een tastbare herinnering te maken. Hieronder geef ik je een aantal inspiratiebronnen; een herinneringskunstwerk, een sieraad, een afdruk in gips, een herinneringsdoos met allerlei persoonlijke spullen van en over de overledene, het schrijven van brieven of het maken van een wensenpot met leuke weetjes..

Wensen en citaten opschrijven

WENSEN | Een pot met liefde maken met wensen of citaten voor de ander

Voor elke speciale gebeurtenis een brief schrijven

PAS OPENEN ALS… | Voor elke speciale gebeurtenis (zoals trouwen en geboorte) een brief schrijven

HERINNERINGSDOOS | het bewaren van tastbare herinneringen – een persoonlijke herinneringsdoos laten maken door Lydia van Joehoee

Asverwerking in gipsafdruk van hand, mooie heirnnering voor later. - Uitvaart Rotterdam

BODYCASTING | Het maken van een handafdruk kan een prachtige herinnering zijn voor later, gemaakt door Petra Flach van Bodycasting Nederland.

WENSBOEKJE BUITENGEWOONAFSCHEID

Uitvaartwensen vastleggen kan in Het Wensenboekje van Buitengewoonafscheid. Dit boekje kun je vrijblijvend en kosteloos aanvragen. Stapsgewijs kunnen alles wensen en mogelijkheden rondom de uitvaart besproken worden met de familie, de kinderen, ouders of broers en zussen. Natuurlijk biedt het boekje alle ruimte voor wensen en gedachten. Na het invullen kun je het boekje op een afgesproken plaats opbergen. Nabestaanden hoeven daar niet naar te zoeken. 

Contact


Een uitvaart regelen in 6 werkdagen lukt altijd, maar hoe fijn is het als dat door een persoonlijke voorbereiding met meer rust, liefde en aandacht kan?