VOORGESPREK

Een groot aantal van de mensen die Karen mag begeleiden na een overlijden, ziet of spreekt zij vooraf. In een voorgesprek worden alle uitvaartwensen uitgebreid besproken en vastgelegd. Op deze manier ontstaat er rust, duidelijkheid en soms zelfs meer creativiteit dan wanneer je hoofd en hart vol verdriet zijn direct na overlijden.

Uitvaartwensen vooraf bespreken 

Voor veel mensen voelt het ongepast, een uitvaart voorbereiden tijdens het leven. Praten over de uitvaart voelt een stapje te ver, je staat nog zó in het leven. Toch is het is juist goed dat wij elkaar alvast leren kennen en dat jij je wensen alvast vrijblijvend bespreekbaar/kenbaar maakt. Bij ziekte of verval van je krachten komt er namelijk zoveel op jou en je familie af en moet er in korte tijd zoveel geregeld worden. Dan is het fijn als bepaalde wensen al bekend zijn en genoteerd zijn. Ook creëert een voorgesprek een duidelijk overzicht. Een stukje houvast voor naasten. Dat wat jij met Karen besproken hebt, werkt zij uit en bewaren jullie allebei. Ook ontvang je van haar een kostenbegroting naar aanleiding van de besproken wensen. Zo komt niemand voor verrassingen te staan. 


Een voorbereidingsgesprek met Buitengewoon Afscheid is vrijblijvend.

Afscheidswensen vastleggen

Heb je zelf ideeën over hoe jouw afscheid eruit moet zien en wil je deze wensen en ideeen zelf vastleggen voor je uitvaartwensen? Dan heeft Buitengewoon Afscheid voor jou een uitvaartwensen boekje ontwikkeld. Een overzichtelijk boekje wat je stapsgewijs meeneemt in de keuzes die er gemaakt moeten worden. Van de keuze tussen begraven of cremeren tot persoonlijke wensen voor muziek, kleding, uitvaartkist, locatie en catering. Al je wensen en extra notities kun je in dit handzame uitvaartwensenboekje noteren. 

Het boekje kun je alleen, samen met je naasten of met de uitvaartondernemer invullen. Door je wensen vast te leggen, houd je de regie van jouw uitvaart in eigen handen en geef je je naasten rust en duidelijkheid in de week van de uitvaart..

Contact


Benieuwd wat jouw uitvaart kost of heb je vragen over de uitvaartverzekering die je hebt afgesloten? Wil je meer weten over de dichtstbijzijnde natuurbegraafplaats of hoe een afscheidsceremonie op een boot in één van de havensteden eruit ziet? Wat ik precies doe bij de laatste verzorging van de overledene en wat er moet gebeuren direct na een overlijden?